Bolnavii Spitalului Judeţean din Reşiţa au meniu special de Paşti!

La fel ca în fiecare an, responsabilii din spitalele din Banat s-au gândit la un meniu special pentru pacienţii care sunt nevoiţi să-şi petreacă sărbătorile de Paşti într-un salon de spital.

Bolnavii internaţi la Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, de exemplu, vor avea parte de un meniu bogat. Ce va conţine acesta ne explică purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Adina Miloş:

În ziua de Paşti, pe lângă meniul obişnuit, toţi pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, vor primi ouă roşii şi cozonac. Spitalul are bolnavi internaţi cu mai multe afecţiuni, având un regim de hrană diferit. De exemplu, la prânz, copii primesc supă de zarzavat cu orez şi piept de pui cu piure. Diabeticii, cei de la imuno şi bolnavii cu afecţiuni pulmonare vor primi ciorbă ţărănească cu legume şi mâncare de cartofi cu carne. Hepaticii primesc ciorbă de zarzavat cu orez şi friptură de pasăre cu paste”, a precizat Adina Miloş.

Nici însoţitorii bolnavilor, care le stau alături în această perioadă nu au fost uitaţi. Aceştia vor primi acelaşi regim ca şi ceilalţi bolnavi care nu au un regim particularizat, respectiv ciorbă ţărănească cu legume şi mâncare de cartofi cu carne.

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles