Blocurile ghenă din Mociur vor deveni istorie. Buldozerele au început demolarea

Cel mai rău famat cartier al Reşiţei şi cândva fostă platformă industrială, Mociurul se va transforma în principalul punct de atracţie al oraşului, aici urmând să fie construit un mall cu magazine, unităţi de alimentaţie publică, loc de joacă pentru copii, cinematograf, spaţii de birouri şi o zonă de promenadă.

Puţini sunt cei care îşi mai aduc aminte de cele două turnuri din Mociur care au fost demolate în urmă cu 7 ani şi pe locul cărora a fost construită o zonă comercială şi de relaxare. Aceeaşi soartă va avea şi unul dintre blocurile sociale, unde până nu demult au locuit sute de persoane, în condiții greu de imaginat.

Buldozerele au intrat în cartierul Mociur, unde a început deja demolarea căminului nr. 1. După cum a declarat primarul Ioan Popa, jumătate din bloc este deja la pământ, iar în locul imobilului aflat în stare avansată de degradare va fi amenajat un spaţiu de petrecere a timpului liber, cu zone verzi, parcare, piaţetă, loc de joacă şi alei. 

Lucrările au loc cu respectarea legislaţiei în vigoare, anunţă Primăria Reşiţa. Antreprenorul a luat toate măsurile necesare de protecţie şi siguranţă în incinta şantierului.

Odată cu începerea anului 2022 au demarat lucrările de demolare asupra Căminului 1 din zona Mociur cu respectarea legislației în vigoare. Antreprenorul a luat toate măsurile necesare de protecție și siguranță în incinta șantierului. La terminarea lucrărilor de demolare, amplasamentul pe care s-a aflat căminul nr. 1 va fi pregătit pentru amenajarea exterioară propusă prin proiectul ‘‘Reabilitarea și modernizarea fondului locativ existent – reabilitarea blocului Cămin nr. 2 de locuințe sociale și demolarea blocului Cămin nr. 1 de locuințe sociale, cartier Mociur”.

În urma recompartimentărilor propuse, cele 90 de garsoniere existente vor fi transformate în 50 de locuințe, fiecare dintre acestea cu baie și bucătărie proprie, după cum urmează: 12 garsoniere, 28 apartamente cu 2 camere și 10 apartamente cu 3 camere.Pentru terenul exterior au fost prevăzute lucrări de terasamente, spațiu verde, amenajare parcare, piațetă, loc de joacă și alei. De asemenea, au fost prevăzute elemente de mobilier urban și iluminat exterior.

Lucrările se derulează în cadrul unui proiect european a cărui valoare se ridică la aproape 8,3 milioane lei, proiect implementat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 9 – Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban.

În cartierul Mociur din Reşiţa vor fi construite un mall, un aquapark, clădiri de birouri, un hotel, dar şi spaţii rezidenţiale.

De același autor

Related Articles