Blocurile ANL de la Lugoj, licitate de constructor

64

Autoritatea Naţională pentru Locuinţe a licitat în data de 23 mai execuţia a două blocuri noi în Lugoj.

Construcţia celor două blocuri va începe în luna august şi trebuie finalizată într-un an. Cele două edificii vor fi de tipul parter plus trei etaje, vor avea fiecare câte două scări şi un total de 60 de apartamente. Vor fi din cărămidă, izolate termic şi cu acoperiş din ţiglă.

„Suprafaţa totală pe care vor fi construite cele două blocuri pe o suprafaţă de 2.950 metri pătraţi, în continuarea blocului de lemn din spatele Stadionului care are 20 de apartamente şi a fost construit în 2009. Studiul de fezabilitate a fost făcut de Primăria Lugoj cu firma Rheinbrucke. Primăria asigură apa, instalaţiile de canalizare şi alimentarea cu energie electrică”, ne-a declarat primarul Francisc Boldea.

Pe viitor va fi întocmită o nouă listă de repartiţie pentru tinerii până în 35 ani, care trebuie să îndeplinească mai multe condiţii, cele mai importante fiind acelea de a nu deţine proprietăţi şi să aibă loc de muncă stabil în Lugoj. Repartiţia se va face în ordinea descrescătoare punctajului. Ultimele blo­curi ANL, din cărămidă, cele de pe strada Panait Cer­na, au fost finalizate în urmă cu aproa­pe şapte ani.

Ion Moldovan