Blocul operator din secţia de ortopedie a Spitalului Judeţean Reşiţa, a fost dotat cu aparatură medicală de ultimă generaţie

Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Resiţa nu vor mai fi nevoiti sa trimită pacienţii ce necesită intervenţii ortopedice la alte spitale din ţară.

Acest lucru este posibil după ce blocul operator din secţia de ortopedie a fost dotat cu aparatură medicală de ultimă generaţie.

Este vorba despre un artroscop fosrte performant şi vom face intervenţii care, până în momentul de faţă nu se făceau la Reşiţa şi, din păcate pacienţii trebuiau redirecţionaţi spre alte centre. Este vorba în principiu de articulaţie, tendoane, menisc, şi este o operaţie pur endoscopică. E un lucru bun şi sper să rezolvăm cât se poate de multe cazuri,” ne-a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, Cosmin Librimir

Aparateme medicale au fost achizitionate de Consiliul Judeţean Caraş-Severin cu sprijinul Primăriei Reşiţa, iar totalul investiţiei a fost de 583.100.

Totodată, pentru siguranţa pacienţilor, cele 70 de bile anti incendiu, achizitionate tot de Consiliul Judeţean Caraş-Severin, au fost montate pe aparatele medicale.

Există 2 moduri de protecție:

1.Protecție activă: În momentul izbucnirii unui incendiu, bila extinctoare poate fi pur și simplu aruncată în foc. Aceasta va câdea la baza flacării, activându-se în 3 secunde. Nu este necesară nicio acționare mecanică a bilei și niciun fel de instruire sau îndemânare specială. Bila extinctoare are un diametru de 15 cm și doar 1,3 kg, fiind extrem de ușor de manevrat.​

2.Protecție pasivă: Unul dintre cele mai importante avantaje ale bilei Elide Fire este acela că se activează automat în prezența focului. Dacă este plasată în zone cu risc crescut, în care izbucnesc majoritatea incendiilor, se va activa automat când va atinge temperatura corespunzătoare și va stinge instantaneu focul. Suportul de perete montat în locul cel mai vulnerabil este varianta optimă pentru modul pasiv de utilizare.

Bila poate fi montată pe perete sau așezată pur și simplu pe o suprafață plană, vizibilă și ușor accesibilă. Locurile cele mai indicate ar fi în zonele de risc crescute, precum întrerupătoare de curent electric, în preajma semineelor sau a prizelor. Cea mai bună opțiune pentru utilizarea pasivă este instalarea mingii în locurile cele mai vulnerabile.

Cele mai citite

Related Articles