Blocada vest

politia

Acţiunea “Blocada” declanşată de Poliţia Română continuă şi în această lună la frontierele de vest şi sud ale ţării. Lucrători ai inspectoratelor de poliţie ale judeţelor Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor şi Satu-Mare acţionează în „oglindă” cu poliţiştii maghiari, în cadrul „Blocadei Vest”. Poliţiştii acţionează prioritar pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depăşirilor şi a celor privind acordarea priorităţii de trecere a vehiculelor şi pietonilor, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice. Totodată, se urmăreşte respectarea normelor privind starea tehnică a vehiculelor rutiere, a timpilor de conducere şi odihnă, precum şi legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane.
Activitatea este sprijinită, pe principalele drumuri naţionale care converg către zona de frontieră vestică, de efectivele de poliţie rutieră din cadrul inspectoratelor de poliţie ale judeţelor Gorj, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj şi Maramureş.
„Urmare a intensificării tranzitului către zonele turistice şi localităţile de domiciliu ale cetăţenilor români care lucrează în străinătate şi a creşterii, implicit, a valorilor de trafic, în vederea diminuării riscului rutier şi fluidizării circulaţiei pe principalele drumuri naţionale care fac legătura cu statele vecine, respectiv Ungaria şi Bulgaria, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, în perioada 1 – 31.08.2014, se desfăşoară acţiunea “Blocada”, la frontierele de vest şi sud ale României”, se arată în comunicatul IGPR.

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles