Biserica ortodoxă din Gărâna, târnosită de Episcopul Caransebeşului

La sărbătoarea Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, vineri, 15 septembrie a fost binecuvântat paraclisul episcopal din satul Gărâna, comuna Brebu Nou, județul Caraș-Severin.

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a târnosit acest sfânt lăcaș, ce în ultimii ani a fost ridicat prin purtarea de grijă a Asociației Creștinilor Ortodocși Garâna, având ca membrii pe: Iosif Alexandru Bordea, Cristian Gabriel Gherman, Nicolae Bortes, Moise Dorel Andraș și Aurel Lazureanu.

După săvârșirea slujbei de sfințire, Părintele Episcop Lucian alături de un sobor de preoți și diaconi a oficiat Sfânta Liturghie în altarul de vară, amenajat în curtea bisericii cu hramurile “Preasfânta Treime” şi „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș”. Au fost prezenți la acest moment important pentru satul de vacanță de la poalele Munților Semenic un număr mare de credincioși din Banatul Montan, dar și din județul Timiș, precum și autorități locale.

„La Gărâna în comuna Brebu Nou nu am avut nici o biserică ortodoxă. Aici au fost doar romano-catolici, iar cu timpul etnicii germani au plecat și au venit foarte mulți români ortodocși din Timișoara, din Reșița și din alte orașe. S-au stabilit unii aici, alții vin la sfârșit de săptămână și de aceea această biserică s-a construit pentru nevoile spirituale ale credincioșilor ortodocși care au dorit din toată inima să aibă un locaș de rugăciune, o biserică ortodoxă unde în fiecare duminică și sărbătoare să participe la sfintele și dumnezeieștile Liturghii”, a subliniat Preasfințitul Lucian.

Pentru osteneala depusă la ridicarea sfântului locaș din Gărâna, părintele  administrator Adrian Borlea a fost hirotesit iconom-stavrofor. De asemenea, tuturor ctitorilor și binefăcătorilor paraclisului episcopal, Preasfințitul Lucian le-a oferit diplome de ctitori și diplome de excelență.

„Asociația creștinilor ortodocși români din Gărâna a luat inițiativa de a construi o biserică în urmă cu 7 ani și cu ajutorul lui Dumnezeu în 7 noiembrie 2016 am pus aici piatra de temelie, și iată după aproape 7 ani suntem la un moment de bucurie și veselie. Îi felicităm și le mulțumim tuturor ctitorilor care s-au implicat și s-au ostenit pentru ridicarea, înfrumusețarea și împodobirea acestui sfânt locaș”, a mai spus Părintele Episcop.

Piatra de temelie a sfântului locaș din Gărâna a fost pusă în data de 7 noiembrie 2016 de către Preasfințitul Părinte Lucian. Biserica a fost construită între anii 2016-2023, din cărămidă, având învelitoarea din tablă și iconostasul sculptat în lemn de tei de meşterul Doru Vlaş din Arad.

Pictura a fost executată în tehnica frescă de către pictorii Sorin Iosub şi Doru Cretu din Timişoara.

Sursa foto: Episcopia Caransebesului

1 COMENTARIU

  1. Doamne ajuta!
    Sa fie intr un ceas bun si de folos tuturor creștinilor care -i calcă pragul!
    Bun venit părintelui paroh!I. Îl asiguram de toata dragostea noastra creștinească si tot suportul
    Geta Feies Garana nr 32

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles