Precipitaţiile abundente de aseară au creat probleme în municipiul Reşiţa. Pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru evacuarea apei din 6 curţi.

După cum a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă SEMENIC, locotenent Adrian Manofu, şi pasajul TMK a fost inundat, circulaţia fiind blocată pentru 2 ore în zonă.

De asemenea, două echipaje de pompieri militari cu două autospeciale au intervenit, pe raza localității Radmina și a municipiului Reșița, pentru degajarea a doi copaci căzuți pe partea carosabilă a drumului. În urma producerii acestor fenomene meteo periculoase, nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale importante.      

Amintim că judeţul Caraş-Severin se află până mâine la ora 12.00 va intra sub cod galben de instabilitate atmosferică. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 20…30 l/mp şi izolat 50…70 l/mp.

Râurile Bârzava, Caraş, Nera şi Cerna se află până la miezul nopţii sub cod portocaliu de inundaţii.

Potrivit Administraţiei Bazinale de Apă Banat, la această oră nu sunt semnalate depăşiri de debite şi niveluri ca urmare a ploilor din ultimele 24 de ore.

În județul Caraș-Severin, în bazinele hidrografice Timiș, Nera și afluenții Dunării s-au înregistrat cele mai mari valori: de 78 l/mp la stația hidrometrică Soceni (pe râul Tău), de 67,1 l/mp la stația hidrometrică Feneș (pe râul Feneș) de 55,1 l/mp la stațiile hidrometrice Naidăș (pe râul #Nera) și Radimna (pe râul Radimna, afluent al Dunării).

Populaţia este sfătuită ca în această perioadă să nu circule prin zonele aflate sub atenţionare şi să nu desfăşoare activităţi în ape sau în preajma lor.