Bilanțul controalelor la centrele rezidențiale pentru vârstnici, copii și persoane cu dizabilități din Caraș-Severin

Nu s-au retras autorizaţii ale centrelor rezidenţiale, nu s-au dispus măsuri de relocare a persoanelor din centre şi nu s-au întocmit dosare penale.

În schimb au fost aplicate 266 de sancțiuni, dintre care 164 de avertismente si 102 amenzi în cuantum de 366.100 lei – pentru 22 din cele 23 de centre, conform prefectului de Caraș Severin, Ioan Dragomir.

Controalele au fost efectuate în cele 23 de centre rezidenţiale pentru vârstnici, copii şi persoane cu dizabilităţi din județ.

Principalele nereguli și deficiențe constatate au fost: alimente expirate sau depozitate în condiții necorespunzătoare, utilizarea unor instrumente și recipiente inadecvate în bucătărie, frigidere neigienizate, curățenie deficitară sau lipsa autorizației de securitate la incendiu.

Controalele au fost efectuate de către echipe mixte alcătuite din reprezentanţi de la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Caras Severin, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Semenic, Direcţia de Sănătate Publică, Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Foto: Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor

De același autor

Related Articles