Beznă totală la licitaţia pentru reabilitarea iluminatului stradal din Lugoj

Lucrările de reabilitare a zonei centrale a municipiului Lugoj, pe tronsonul din strada Mocion, între Ceasul Electric și Hotelul Dacia continuă cu partea de execuție a branșamentelor la rețeaua publică de apă.

Pentru alimentarea cu apă a clădirilor din această zonă sunt necesare 12 legături la rețeaua nouă de alimentare.

Terenul unde sunt programate intervenții prezintă un dezavantaj major, fiind împânzite cabluri electrice și cabluri de date. Din cauza acestui aspect, înaintarea lucrărilor se face cu dificultate pentru că nu pot fi folosite utilaje. Săpăturile se fac în cea mai mare parte manual, ceea ce va prelungi termenul de finalizare.

Din cauza prezenței în subteran numeroaselor rețele de cabluri nu se poate avansa într-un ritm normal de lucru, în care ne-am ajutat de utilaje. Majoritatea lucrărilor de decopertare în adâncime pentru instalare a branșamentelor se fac manual. La acest inconvenient se mai adaugă și vremea ploioasă, care amână lucrările.

Din acest motiv nu se poate preciza un termen de finalizare”, a transmis societatea Median 22.

Societatea speră să termine totuși acest proiect în cel mult două luni. Lucrătorii operatorului de apă-canal au reușit să finalizeze instalarea unei rețele de conducte separate de rețeaua de canalizare municipală, pentru preluarea apelor pluviale care vor fi dirijate într-un viitor sistem de deversare în râul Timiș.

Foto unsplash.com

De același autor

Related Articles