Bătălie pe Stadionul Tineretului din Lugoj

Primăria Lugoj și Inspectoratul Școlar al Județului Timiș, nu reușesc să ajungă la o înțelegere asupra dreptului de proprietate pentru o parte din stadion, astfel încât acestea îşi vor rezolva problema în sălile de judecată.

Cele 2 instituții pretind că sunt titulare pe baza sportivă, discuție pornită de la o hotărâre a Consiliului Local adoptată la începutul acestui an. Decizia prevedea acordarea dreptului de administrare al stadionului către Clubul Sportiv Municipal Lugoj.

„Prin acea hotărâre noi am stabilit că anumite imobile din cadrul bazei sportive se vor afla în administrarea primăriei, clădiri ce se aflau în trecut în posesia celor de la Clubul Sportiv Școlar. Inspectoratul a contestat decizia adoptată invocând că este proprietar, în baza unei adeverințe justificative eliberate de către primărie la începutul anilor 90 și semnate doar de primar și secretar. Acest document din păcate nu conferă și dreptul de proprietate. Noi, primăria Lugoj în fapt am fost proprietarii tabulari în tot acest timp. Nu vor avea câștig de cauză dar acest lucru trebuie stabilit pentru că altfel nu se pot atrage investiții pentru stadion,” a precizat primarul Lugojului Claudiu Buciu.

Cel mai probabil dreptul de proprietate se va decide în sălile de judecată, iar situația se va repeta cu siguranță și în cazul sălii „Ioan Kunst Ghermănescu” pe care primăria vrea să o treacă în administrare CSM Lugoj.

De același autor

Related Articles