Bârzava: Bogăţia Apei! Tururi ghidate la canalele Bârzavei şi vizită la Grebla

Reșițenii și locuitorii din zonele din jur sunt invitați, în weekendul 6-7 august 2022, la „Bârzava: Bogăția Apei”, un eveniment de explorare și descoperire a unui patrimoniu unic în România, „ascuns” în pădurile din jurul Reșiței: rețeaua de canale, tuneluri, apeducte, lacuri de acumulare și hidrocentrale din bazinul superior al Bârzavei, râul care traversează orașul.

Evenimentul Bârzava: Bogăția Apei face parte din proiectul „Orașul invizibil. Partea 1: Povestea apei”, implementat de Asociația Make Better, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și Primăria Reșița, în parteneriat cu Muzeul Cineastului Amator și
Modulab și cu sprijinul CEZ România, Muzeul Banatului Montan, Asociația Prietenii Munților și Bike Attack / Ro Mountain Bike.
Aceste amenajări hidrotehnice, dezvoltate de-a lungul a peste un secol, au avut un rol esențial în deservirea industriei și comunității locale cu energie și apă. Fiind răsfirate pe suprafețe extinse, împădurite, unele greu accesibile, rețeaua de canale – din care peste 60 km încă în exploatare – este puțin cunoscută în România, dar și la nivel internațional.

Programul activităților din weekendul 6-7 august include tururi ghidate, la pas sau cu bicicletele de-a lungul canalelor Bârzavei, expoziție de fotografii și instalație interactivă în Centrul Civic Reșița, tur ghidat la Centrala Hidroelectrică Grebla și prelegere cu istoricul Mircea Rusnac despre istoria și dezvoltarea acestui patrimoniu hidrotehnic.
Accesul la toate activitățile este liber!

Persoană de contact: Anca Vancu reprezentant MKBT: E-mail: anca.vancu@mkbt.ro/Tel: 072266255

De același autor

Related Articles