Barierele de acces în fondurile forestiere în atenţia comisarilor Gărzii de Mediu Caraş-Severin

Direcția Silvică Caraş-Severin administrează aproximativ 320.000 de hectare de pădure.

Comisarii Gărzii de mediu fac controale inopinate în fondurile forestiere din Caraş-Severin şi sancţionează gestionarii acestora dacă accesul în păduri nu este securizat cu bariere.

Ce nu este însă cunoscut cetăţenilor este că pădurarii, sunt cei care suportă despăgubirile în cazul sustragerii de arbori, iar în sezonul care se apropie presiunea asupra pădurii crește considerabil. Având în vedere că un pădurar poate să aibă în pază de la 250 de hectare în zona de câmpie şi până la 1.000 de hectare la munte, conducerea Direcției Silvice Caraş-Severin a decis în urmă cu câţiva ani, să vină în sprijinul acestora, astfel că, au fost montate bariere cu lacăte pe absolut toate drumurile forestiere din judeţ. Cheile de la bariere stau la pădurari şi şefii de ocoale şi pot fi folosite doar contra cost şi cu autorizaţie.

Urmare mai multor sesizări privind depozitarea deşeurilor în fondurile forestiere de pe raza localităţilor, comisarii gărzii de mediu au precizat că, vinovaţi de nerespectarea regulilor impuse de Romsilva prin folosirea corectă a barierelor de pe drumurile forestiere sunt administratorii fondurilor cinegetice. Comisarul şef Gheorghe Muntean a precizat că, instituţia pe care o conduce va face o serie de verificări în fondurile forestiere din Caraş-Severin pentru a constata neregulile semnalate, iar cei responsabili care încalcă legea vor fi sancţionaţi. (Hardy Cvoica)

Foto: arhiva

Cele mai citite

Related Articles