Bacalaureat Caraş-Severin: singurul elev înscris la disciplina Limba și literatura maternă germană nu s-a prezentat la examen

Astăzi a fost programată ultima proba a examenului național de bacalaureat din sesiunea august-septembrie 2020. Pentru a susține proba scrisă pentru absolvenții clasei a XII-a care au studiat într-o limbă a minorităților naționale s-a înscris un singur candidat la disciplina Limba și literatura maternă germană.

Acesta nu s-a prezentat la centrul de examen”, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al ISJ Caraş-Severin, prof. Ion Chiosa.

Primele rezultate vor fi afișate miercuri, 2 septembrie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, miercuri, 2 septembrie, în intervalul orar 14:00 – 20:00. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 septembrie.

De același autor

Related Articles