Bacalaureat Caraș Severin, proba obligatorie a profilului: 97 de absenți și 3 elevi eliminați pentru tentativă de fraudă

Marți, 25 august, s-a desfășurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat – E)c), sesiunea august – septembrie 2020, în 3 centre de examen. Dintre cei 442 de candidați înscriși (418 la matematică, respectiv 24 la Istorie), s-au prezentat 345 de candidați. Au absentat 97 de candidați.

Conform purtătorului de cuvânt al ISJ Caraș Severin, prof Ion Chiosa, au fost eliminați pentru tentativă de fraudă 3 candidați. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Nici un elev nu a fost respins la controlul epidemiologic.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Penultima probă, cea la alegere  a profilului, va avea loc miercuri, 26 august.

Primele rezultate vor fi afișate miercuri, 2 septembrie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, miercuri, 2 septembrie, în intervalul orar 14:00 – 20:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora

Rezultatele finale vor fi anunțate Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

De același autor

Related Articles