BAC 2022 Caraş-Severin: La proba obligatorie a profilului, alţi doi elevi au fost eliminaţi pentru tentativă de frauda

În funcție de profil, tinerii care s-au înscris la Bacalaureat 2022 au susținut marți proba obligatorie a profilului. Mai exact, cei de la filiera teoretică și tehnologic au susținut examenul la Matematică, iar cei de la filiera teoretică, profil umanist și filiera vocațională au dat examen la istorie.

În Caraş-Severin, din cei peste 1.500 de elevi care s-au înscris pentru a susţine proba obligatorie a profilului, conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, 101 au fost absenţi, iar doi elevi au fost eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă, de la Colegiul Tehnic Reșița 1 şi Liceul Tehnologic “Decebal” Caransebeș 1.

Conform calendarului, miercuri, 22 iunie, absolvenţii de liceu vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba si literatura maternă se va desfășura joi, 23 iunie.

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

Reamintim, le este interzis candidaţilor la examenul de bacalaureat să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, potrivit ordinului de ministru 5.151/2021. Ei au obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.

Nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de către președintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, și, după caz, la sancționarea asistenților.

De același autor

Related Articles