Părinţii îşi pot înscrie copiii în clasa pregătitoare până pe 16 martie.  A doua etapă este programată în perioada 24 -30 martie.

73.871 de cereri au fost depuse în prima săptămână de înscrieri în învăţământul primar. 88% vizează copiii cu vârsta de 6 ani, împliniţi înainte de data de 1 septembrie. Restul sunt copii ai căror părinţi au dorit să îi dea mai repede la şcoală. În medie, intervalul orar în care se înregistrează cel mai mare aflux de cereri este cuprins între 9:10 – 9:50.

În vestul ţării, au fost depuse 2.672 cereri în Timiş, urmat de Arad – 1.705. Judeţul Caraş-Severin se află aproape de coada clasamentului la nivel naţional. Au fost înregistrate până în acest moment doar 906 cereri.

Inspectorul școlar general Caraș-Severin, Adrian Doxan a precizat pentru Radio Reșița că părinții care din diferite motive nu își înscriu copiii în grupa pregătitoare riscă sancțiuni din partea autorităților. De asemenea, nu este posibil ca elevii să fie înscriși în clasa I,  până nu finalizează cursurile grupei pregătitoare.

Cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învăţământ în care părintele doreşte înscrierea copilului. Validarea cererilor-tip completate online se face zilnic, în intervalul orar 8:00 – 18:00 (luni-vineri), respectiv 9:00 – 13.00 (sâmbătă).

A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 24 -30 martie, urmând ca rezultatele finale să fie afişate în data de 6 aprilie. Între 7 şi 13 aprilie, inspectoratele şcolare judeţene vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.