[UPDATE] Furnizarea curentului electric a fost reluată după ce o avarie a lăsat din nou fără lumină staţiunile de la poale de Semenic

UPDATE ora 17.00:

În urma intervenţiilor echipelor de intervenţie a TMK Hydroenergy Power, alimentarea cu energie electrică a consumatorilor din cele două localităţi montane, Gărâna şi Brebu Nou a fost reluată, a transmis telefonic Ramona Nicola – purtătorul de cuvânt al producătorului de energie.

***

Gărâna şi Brebu Nou fără curent electric.

De la orele amiezii localnicii celor două localităţi montane au rămas din nou fără iluminat şi alimentare la aparatele electrocasnice din cauza vântului puternic. Ramona Nicola – purtătorul de cuvânt al producătorului de energie a precizat pentru Radio Reşiţa că, este vorba despre o nouă avarie survenită la linia electrică aeriană de 35 kV Grebla – Crăinicel 1 a TMK Hydroenergy Power. Echipele operative s-au deplasat în zonă pentru izolarea şi remedierea incidentului în cel mai scurt timp, a mai spus aceasta.

Redăm integral comunicatul de presă al TMK Hydroenergy Power survenit redacţiei:

TMK Hydroenergy Power informează cu privire la incidentul care afecteaza la aceasta ora alimentarea cu energie electrica a localitatilor Brebu Nou si Garana:

Azi, 29 iunie, in jurul orei 12:32, echipamentele telecomandate ale producatorului de energie electrica TMK Hydroenergy Power au inregistrat o avarie la linia electrica aeriana 35 kV Grebla – Crainicel 1, care alimenteaza si localitatile Brebu Nou si Gărâna si asigura transportul energiei electrice produsa in centralele hidroelectrice Crăinicel 1, Crăinicel 2 şi Breazova către statia de 110/35/6 kV Grebla.

Conditiile meteo nefavorabile semnalate prin intensificari ale vantului, precum si terenul accidentat, ingreuneaza efortul echipelor TMK Hydroenergy Power, care se afla deja in teren pentru identificarea si remedierea deficientei electrice.

Este important de mentionat faptul ca linia electrica aeriana 35 kV Grebla – Crăinicel 1 are o lungime de 12,5 km si un traseu greu accesibil prin zona de munte a localitatilor Brebu Nou si Garana, iar controlul vizual se realizeaza prin parcurgerea traseului acesteia pe jos.

Mentionam faptul ca pentru alimentarea cu energie electrica în cel mai scurt timp a celor aproximativ 500 locuri de consum au fost suplimentate numărul echipelor operative, fiind mobilizati si prestatori externi.

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles