Avalanșa de pe Vârful Căleanu a omorât un turist străin

La Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului municipal din Caransebeș a fost adusă o persoană decedată, care a fost surprinsă de o avalanșă. Incidentul s-a întâmplat luni dimineață, pe Vârful Căleanu din Munții Țarcu.

Din primele verificări ale polițiștilor, s-a stabilit că, în timp ce se aflau într-o expediție montană, trei cetățeni olandezi au fost surprinși de o avalanșă, unul dintre ei, în vârstă de 44 de ani, fiind găsit decedat sub zăpadă și transportat la spital cu elicopterul.

”Este vorba despre o avalanșă care s-a produs pe vârful Căleanu aparținând de masivul Țarcu, unde trei schiori au fost luați de avalanșă. Din păcate unul dintre ei nu a putut fi salvat la timp de sub zăpadă și a decedat.  Noi am fost alertați destul de târziu, am înțeles și cunoaștem că în această zonă nu există semnal de telefonie și am fost alertați prin 112, dar a fost prea târziu. Schiorii erau olandezi și obișnuiau să practice heliskiul în această zonă. Eu aud pentru prima oară de un astfel de accident dramatic la activitatea de heliski în munți Țarcu”, a spus șeful serviciului Salvamont Caraș-Severin, Cornel Galescu.

Avalanșa s-a produs pe vârful Căleanu din Munții Țarcu la altitudinea de 2192 de metri.

„Cadavrul bărbatului a fost depus la morga spitalului, urmând a se efectua necropsia în vederea stabilirii cauzelor decesului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției, subcomisar Alina Boeru.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

sursa foto: Salvamont România

Cele mai citite

Related Articles