Autoturism în flăcări pe DN6-Teregova

În această dimineață, un autoturism a luat foc în timp ce se deplasa pe DN6, pe raza localității Teregova.

Incendiul a fost semnalat de către ceilalți participanți la trafic care au văzut flacără la compartimentul motor, moment în care conducătorul auto a oprit pe drepta și a sunat imediat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Ajunși la fața locului cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pompierii din cadrul Detașamentului Caransebeș au constatat că incendiul se manifesta generalizat la întregul autoturism.

Până la sosirea pompierilor, proprietarul a încercat să stingă incendiul și a suferit arsuri ușoare la membrele superioare, fiind preluat și transportat la spital de către ambulanța SAJ prezentă la locul evenimentului. În urma incendiului, a ars autoturismul în totalitate.

Cauza probabilă o constituie scurtcircuitul. Pentru a preveni astfel de evenimente, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “SEMENIC” al județului Caraș-Severin recomandă respectarea următoarelor măsuri:

-verificaţi instalaţia electrică;

-nu faceți improvizații la instalația electrică;

-asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate;

-verificaţi dacă apar eventuale scurgeri de carburanți sau lubrifianți; verificați perioada de valabilitate a stingătorului din autovehicul.

Sursa foto: ISU Semenic

De același autor

Related Articles