Autorulota cu surprize iraniene

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad au depistat şase persoane din Iran care au încercat să treacă ilegal frontiera, ascunse într-un loc special amenajat, al unei autorulote înmatriculate în Suedia. Şoferul acesteia, un cetăţean iranian, în vârstă de 43 de ani, posesor de document de refugiat emis de Suedia, era însoţit de o persoana de sex feminin, cetăţean suedez de origine iraniană, în vârstă de 39 de ani.

Cei şase, trei bărbaţi, două femeie şi un minor erau ascunşi într-un spaţiu special amenajat în partea laterală a autorulotei. Din primele verificări, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni iranieni, adulţii având vârste cuprinse între 28 şi 38 de ani, iar minorul, 15 ani. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă în vestul Europei şi au recurs la această metodă deoarece nu deţineau documente valabile.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit acestora acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de staţ iar şoferului şi pasagerei, pentru trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

(Marius Căruntu)

sursa foto: tion.ro

De același autor

Related Articles