Tradiţia industrială a oraşului de pe Valea Bistrei nu cunoaşte sfârşit. Încă din 2019, se fac demersurile pentru repornirea vechii vetre de foc de la Oţelu Roşu, a declarat pentru Radio Reşiţa edilul urbei, Luca Mălăiescu:

La ora actuală este o societate din Polonia, care a cumpărat sau cel puţin a semnat un precontract cu Ministerul Economiei, am înţeles că a şi achitat o sumă de bani. Aşteptăm să vină la noi în oraş, aştept şi eu cu nerăbdare să am o întâlnire cu dânşii. Am programat o întâlnire acum aproximativ 10 zile, din păcate patronii au fost şi ei infectaţi cu virusul COVID-19 şi după ce au stat în carantină la testarea de după au ieşit tot pozitivi şi şi-au amânat vizita la Oţelu Roşu. Din punctul meu de vedere nu cred că îşi permite o societate comercială să plătească o anumită sumă de bani şi să renunţe aşa de uşor, pierzând binînţeles şi acea sumă de bani dacă nu îţi îndeplinesc sarcinile contractuale pe care le au. Am verificat personal şi pe internet, vă pot spune că această societate poloneză este una dintre cele mai mari din domeniul metalurgic din Europa„.

Luca Mălăiescu

Aminitim că, viaţa industrială de la Oţelu Roşu, cu o tradiţie în siderurgie de peste două secole, are mari şanse de relansare. Închis în urmă cu 3 ani, după mai multe tentative de preluare eşuate, ale unor investitori din Turcia, Cehia şi Serbia, Combinatul din Valea Bistrei are acum şanse certe să îşi reia activitatea, a mai subliniat primarul Luca Mălăiescu.