[AUDIO]Maxime de 38 de grade! Reşiţenii se pot adăposti de caniculă chiar şi în farmacii

Din cauza căldurii şi farmaciile din Caraş-Severin s-au transformat în adevărate puncte anticaniculă. Oamenii se pot hidrata aici şi pot primi chiar şi îngrijiri medicale din partea asistenţilor pregătiţi în acest sens.

Resitenii afectaţi de căldură se pot adăposti fără probleme şi în farmacii. Cetăţenii primesc gratuit un pahar cu apă rece cu calciu sau vitamine, li se ia tensiunea şi în anumite cazuri li se verifică chiar şi glicemia, ne-a declarat preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Caraş-Severin, Pavel Roşca:

Farmaciştii sfătuiesc cetăţenii să nu iasă afara între orele 11.00-18.00, să poarte haine uşoare de vara din fibre naturale şi culori cât mai deschise, să aibă un consum ridicat de lichide si o alimentaţie bazată în mare parte pe fructe şi legume.

Meteorologii au anunţat şi pentru această zi temperaturi maxime de 38 de grade. Autorităţile cărăşene sunt gata să acţioneze dacă situaţia o va impune. Este pregătită şi autospecială pentru transport personal şi victime multiple din cadrul SMURD care poate fi folosită la nevoie ca refugiu de persoanele care întâmpină probleme din cauza căldurii, susţine medicul Emil Bunda:

Si Direcţia de Sănătate Publică, verifică în această perioadă respectarea condiţiilor de asigurare a asistenţei medicale în unităţile sanitare, stocul de medicamente de urgenţă, în special a medicamentelor pentru patologiile provocate de caniculă.

De același autor

Related Articles