[AUDIO]Lemn de foc direct din pădure, la Ocolul Silvic Văliug

Chiar dacă primăvara îşi arată primele semne de revenire, populaţia încă are nevoie să îşi încălzească locuinţele pentru că temperaturile sunt destul de scăzute. Astfel, atât lemnul pentru foc, cât şi cel pentru construcţii (CR) se poate achiziţiona, direct din pădure, pe raza Ocolului Silvic Văliug.

Şeful de ocol, Mihai Bona, a transmis pentru Radio Reşiţa că cetăţenii care doresc să cumpere se pot adresa în scris instituţiei şi obţin cantitatea dorită în aceeaşi zi:

Avem lemn disponibil pentru populaţie, dacă au mijloace de transport, că Ocolul Văliug nu are. La orice oră pot depune o cerere pentru lemn de foc şi să ne anunțe când vin să-l ridice. Procedăm conform legii la eliberarea avizului și plata contravalorii masei lemnoase. Lemnul de foc este 220 lei pentru populație și dacă are până la 24 CR (n.r. lemn de construcţii) se dă cu 260 de lei metrul cub. Dăm oamenilor direct de la pădure, lemnul necesar pentru încălzirea locuințelor“.

Mihai Bona a mai subliniat că, lemnul de foc pentru populaţie provine din exploatările de rărituri, efectuate în regie proprie în această primăvară.

Foto: arhiva

De același autor

Related Articles