În cursul acestei dimineţi, în judeţul Caraş-Severin a ajuns o nouă tranşă de vaccin anti COVID-19. Este vorba despre 650 de doze care au fost distribuite astfel: la Reşiţa 360 de doze, la Caransebeş 190 şi la Oraviţa 100.

Prefectul judeţului Cristian Gâfu ne-a informat că, în perioada următoare, DSP Caraş-Severin va finaliza o altă listă cu cadre medicale din spitale, cadre medicale din afara spitalelor precum şi cu persoanele din centrele de permanenţă din judeţ, pentru a trimite o nouă comandă pentru vaccinul anti COVID-19.

Vaccinarea anti-COVID-19 continuă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa. După ce săptămâna trecută au fost imunizate 325 de cadre medicale, astăzi au mai fost primite 360 de doze. Printre cei care au fost vaccinaţi se numără şi managerul Alina Stancovici.

Săptămâna aceasta se vor vaccina cadrele medicale din secţiie Cardiologie, Radiologie şi Imagistică Medicală, Pediatrie, Chirurgie, Urologie, Laboratorul de Analize Medicale, Medicină Internă I, Urologie, Diabet şi ORL. Tot în aceste zile vor fi imunizate, în cadrul centrului amenajat la Staţionarul I, conform programării, şi personalul din reţeaua de medicină de familie, medicină şcolară şi asistenţă medicală comunitară, personalul din laboratoare, farmacii şi alţi lucrători din domeniul sănătăţii, precum şi personalul din serviciile stomatologice şi cel de pe ambulanţă.

La nivel naţional, săptămâna aceasta ar trebui să înceapă faza a II-a a campaniei de vaccinare antiCOVID-19. Momentan se aşteaptă actul normativ ce reglementează procedura de funcţionare a centrelor de vaccinare.

Prefectul judeţului Caraş-Severin spune că, în judeţ, cele 16 centre sunt pregătite, dar momentan nu se cunoaşte numărul exact al persoanelor care doresc să se vaccineze în faza a II-a.