Mai multe ONG-uri de mediu acuză Administraţia Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului asupra tăierilor efectuate abuziv în rezervaţia naturală Cheile Caraşului, în unitatea de producţie din apropierea Peşterii Comarnic, obiectiv aflat în perimetrul de protecţie integrală a ariei protejate şi acum în pericol din cauza exploatărilor de pădure necontrolate.

Peștera Comarnic din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului este în pericol iminent. Deși peștera este protejată legal, fiind situată în rezervația naturală care îi poartă numele, Romsilva a scos la tăiat ilegal pădurea învecinată situată în rezervația naturală Cheile Carașului. Este o pădure de paradis compusă din tei, fag, mojdrean, paltin și carpen. Pantele de aici au înclinația de 37 de grade și nu este permis nicăieri să se taie atunci când panta este de peste 25 de grade. Natura nu înseamnă doar ceea ce vedem la suprafața ei. Ea include și lumea nevăzută de sub pământ, o lume de vis care suferă atunci când pădurea este culcată la pământ. Dacă Romsilva nu știe asta atunci este de datoria celor de la Ministerul Mediului – România să oprească această tăiere distructivă și în general toate exploatările din cele 13 parcuri naționale ale României. Pădurile din aceste parcuri înseamnă doar 1% din suprafața țării.” (facebook Agent Green)

Cum stau lucrurile în fapt a explicat pentru Radio Reşiţa directorul adminsitraţiei ariei protejate cărăşene, Nicolae Ifca:

Nicolae Ifca

Nicolae Ifca a mai subliniat că, acuzele aduse sunt rău intenţionate şi lezează imaginea Romsilva, dar invită ONG-urile de mediu la discuţii, ori de câte ori au o nelămurire în ceea ce priveşte activitatea Administraţiei Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului.

Sursa foto> facebook Agent Green