[AUDIO]Conducerea Spitalului Municipal Caransebeş va lua măsuri pentru reducerea costurilor cu energia electrică în sezonul rece

Conducerea Spitalului Municipal din Caransebeş va lua măsuri interne în vederea reducerii costurilor cu energia electrică în sezonul rece. În următoarea perioadă se va reduce numărul surselor de iluminat, becurile vor fi înlocuite cu unele economice atât în saloane cât şi pe holuri, iar utilizarea surselor de încalzire suplimentare va fi interzisă.

În plus, şi echipamentele medicale atunci când nu sunt folosite vor fi deconectate de la curent, a declarat pentru Radio România Reşiţa managerul spitalului Adrian Dumbravă:

Cât privește energia electrică, avem oamenii care răspund administrativ în zonele unde poate au fost becuri care nu erau economice. Vor fi schimbate, este un protocol bine stabilit ca toți aparținătorii care intră în spital și nu numai, cât și cadrele medicale să nu folosească surse alternative de căldură. Trebuie să fim vigilenți, pentru că, așa cum ați spus, prețurile au crescut și la nivel național, chiar mondial, pot să spun se merge pe economii. La fel, am făcut instructaj și medicilor, personalului auxiliar ca aparatele să fie folosite strict pentru investigațiile respective, iar între investigații, la schimbarea turelor, ele să fie scoase din funcțiune. Deci vom fi un pic mai atenți. Trebuie să facem economie de bani în primul rând”.

Spitalul Municipal din Caransebeş are o nouă centrală, lucrările începute în luna mai pentru reabilitarea punctului termic se apropie de final. Investiţia efectuată cu sprijinul primăriei Caransebeş va duce la economii la facturile din iarnă, ne-a mai declarat managerul unităţii medicale, Adrian Dumbravă.

Suntem în fază de finalizare, am schimbat centrala termică, de fapt, am remodernizat tot punctul termic, o centrală nouă, performantă, cu un consum foarte redus în comparație cu ceea ce aveam, o centrală veche de peste 20 de ani și cu ocazia asta o să avem un consum foarte redus la gaze”.

De același autor

Related Articles