[AUDIO] Vocea asistenţilor din România – Diana Ciurtin militează pentru introducerea unui ghid de „Medicină de Dezastre”

Pentru că suntem în luna martie, Radio România Reşiţa continuă să promoveze femeile din România, adevărate profesioniste în sectorul medical. Vocea asistentelor din țară noastră, Diana Ciurtin, cadru didactic și asistent medical în Turda, face apel public, prin intermediul radioului, să fie introdusă în curricula școlilor postliceale sanitare disciplina de Medicină de Dezastre, cu partea de nursing aferentă, atribuțiile asistentului în caz de dezastre, educația pentru populație, protocoale, prevenție în caz de calamități, război, pandemii, etc.

Tânără care a pus bazele celui mai mare grup de nursing din România a trimis Guvernului, Ministerului Sănătății și Educatiei o scrisoare deschisă prin care explica necesitatea unui astfel de ghid la nivel național.

Mai mult decât atât, aceasta a început deja să strângă informaţiile necesare pentru a pune bazele acestui ghid deşi, recunoaşte, că nu este uşor, deoarece pe piaţa din România nu există cărţi specializate pe medicina de dezastre. Diana Ciurtin a devenit un sprijin real, atât pentru comunitatea în care trăieşte cât şi pentru toţi asistenţii medicalei din România.

Despre demersurile pe care le face, pentru ca România şi întregul segment medical să aibă o disciplină de Medicină de Dezastre, dar şi despre acordarea primului ajutor, ne-a oferit detalii în cadrul emisiunii „Starea de Bine”:

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

Donați aici!

De același autor

Related Articles