[AUDIO-VIDEO] Episcopia Caransebeşului continuă campania de donare de sânge „Împreună dăruim viață”

O nouă campanie de sânge va avea loc în această săptămână în judeţul Caraş-Severin. Episcopia Caransebeşului îndeamnă cărăşenii să vină mâine 27 septembrie, între orele 8.30 şi 12.30 la Spitalul Municipal Caransebeş ca să facă o faptă bună pentru bolnavii din unităţile medicale. Acţiunea de donare de sânge va continua miercuri, 28 septembrie, la Spitalul Orăşenesc din Moldova Nouă iar joi, 29 şi vineri 30 septembrie, oamenii sunt aşteptaţi să vină într-un număr cât mai mare la Centrul de Transfuzii Sanguine din Reşiţa. Este nevoie de sânge din toate grupele iar îndemnul vine de la Arhim. Dr. Casian Ruşeţ.

În contextul necesității de sânge la unitățile spitalicești din județul Caraș-Severin, în perioada 27-29 septembrie, Episcopia Caransebeșului, în parteneriat cu Spitalul Municipal din Caransebeș, Spitalul Orășenesc Moldova Nouă și Centrul de Transfuzie Sanguină Reșița, organizează Campania de donare de sânge „Împreună dăruim viață”, care are ca scop încurajarea donării de sânge benevole și ajutorarea semenilor care au nevoie de sânge. Sunt așteptați toți cei care doresc să celebreze viața prin dăruirea unei șanse la viață.

Pe lângă faptul că donatorii pot crește speranța la viață unor semeni, aceștia se pot bucura și de beneficiile proprii, precum susținerea sănătății emoționale și cardiovasculare, investigațiile medicale gratuite sau acordarea unei zile libere la de serviciu. Vă așteptăm în număr cât mai mare ca, împreună, să dăruim viață!

CE TREBUIE SĂ CUNOASCĂ PERSOANELE CARE POT FI DONATORI DE SÂNGE:

-Vârsta cuprinsă între 18-60 ani;
-Greutate corporala minima 50 kg;
-Tensiunea arteriala : maximă nu depăşeşte 180 mmHg, iar minima 100 mmHg;
-Valoarea hemoglibinei nu este mai joasă de 125g/l pentru femei şi nu mai puţin de 135 pentru bărbaţi;
-Nu prezintă afecţiuni de genul: boli de piele, sechele pulmonare, operaţie de ulcer, tendinţa de sângerare anormală.
-Intervalul de timp între doua donări de sânge nu poate fi mai mic de 60 zile .

De același autor

Related Articles