[AUDIO] Viaţa albinelor este ameninţată de stropirile anunţate de Primăria Reşiţa, susţine vicepreşedintele ACA, Ida Şuţa

Reprezentanții Primăriei Reşiţa au anunțat că, în oraș va avea loc o nouă acțiune de combatere aviochimă a dăunătorilor și insectelor. Aceasta se va consuma luni, 20 iunie în intervalul orar 6:00 – 11:00.

Dar cu toate că substanţa utilizată este avizată de Comisia Naţională de Produse Biocide, Asociaţia Crescătorilor de Albine Caraş-Severin şi Timiş afirmă că, orice activitate de acest fel afectează viaţa albinelor.

Vicepreşedintele asociaţiei, Ida Şuţa a declarat pentru Radio Reşiţa că, apicultorii nu pot ţine albinele închise în stupi până la ora 11:00 pentru că se sufocă din cauza căldurii şi recomandă Primăriei Reşiţa efectuarea stropirilor pe timpul nopţii sau al orelor de dimineaţă devreme, 4:00-6:00. Conform acesteia, albinele vor fi afectate în zbor, chiar dacă se spune că substanţa folosită nu este toxică.

Ida Şuţa

În urma difuzării acestei ştiri, primăria Reşiţa a revenit cu informarea că va ţine cont de temerile apicultorilor şi va începe acţiunea de dezinsecţie înainte de ora 6:00 pentru a o finaliza până aproape de ora 9:00.  

Foto: arhiva

De același autor

Related Articles