Controlul sanitar-veterinar, efectuat recent de către inspectorii DSVSA Caraş-Severin la Grădina Zoologică „Prof. Ioan Crişan” din Reşiţa, în urma sesizărilor unor cetăţeni cu privire la starea deplorabilă a exemplarelor de lup şi urs, aflate în captivitate, NU a descoperit deficienţe.

Conform directorului DSVSA, medicul veterinar Pavel Borchescu, din cei doi lupi cu plăgi, unul are aproape 20 de ani, iar una din cele două ursoaice, peste 30, motiv pentru care starea apatică şi aspectul lor astenic. Din punct de vedere medical însă, a mai subliniat acesta, animalele sunt la zi cu toate vaccinurile şi deparazitările necesare.

Astfel că, verificările desfăşurate NU au găsit nereguli care să conducă la aplicarea de amenzi pentru rele tratamente săvârşite asupra animalelor, a mai spus Pavel Borchescu pentru Radio Reşiţa:

Pavel Borchescu

Amintim că, la sfârşitul săptămânii trecute, în spaţiul virtual au apărut câteva fotografii, menite să denigreze imaginea Grădinii Zoologice din Reşiţa, cu lupi răniţi şi ţinuţi în condiţii deplorabile. Am urmărit traseul evenimentelor şi nu a fost nici pe departe aşa.