[AUDIO] Vaccinarea elevilor din Caraş-Severin împotriva COVID-19 nu va mai avea loc în cabinetele şcolare stabilite iniţial. DSP vine cu alte 2 variante

Vaccinarea elevilor din Caraş-Severin împotriva COVID-19 nu va mai avea loc în cabinetele şcolare stabilite iniţial pentru această campanie din cauza unor probleme ce ţin de organizarea şi asigurarea circuitelor necesare. Astfel, părinţii vor avea la dispoziţie alte 2 modalităţi pentru imunizarea copiilor.

„Fie unităţile şcolare din care fac parte aceşti elevi solicită o echipă mobilă din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, fie vor fi vaccinaţi la cel mai apropiat centru de imunizare fix”, susţine purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

Autorităţile îndeamnă părinţii să-şi vaccineze copii pentru că în valul 4 al pandemiei aceştia sunt principalul vector de transmitere a virusului COVID-19.

Minorii se pot vaccina doar cu prezența părinților și doar după exprimarea consimțământului informat printr-un formular. Este important de precizat că această acțiune de vaccinare se derulează pe o perioadă de circa două luni pentru învățământul preuniversitar și două luni pentru învățământul universitar pentru doza 1. Ulterior, în oglindă, se va continua cu administrarea celei de-a doua doze.

Practic, pentru sistemul preuniversitar, activitatea de vaccinare se va încheia pe 15 noiembrie, iar pentru învățământul universitar debutează la 1 octombrie și se finalizează pe 1 decembrie.

De același autor

Related Articles