[AUDIO] Un tratament important pentru diabeticii de tip 2 lipseşte din farmaciile din Caraş-Severin

Tratamentul injectabil cu hormoni ce a adus îmbunătăţiri semnificative asupra sănătăţii pacienţilor cu diabet de tip 2 nu se mai găseşte nici în Caraş-Severin. Este o problemă naţională care le îngreunează activitatea medicilor diabetologi, fiind nevoiţi să refacă mii de reţete din cauza acestei probleme. Cum de s-a ajuns în această situaţie aflăm de la medicul diabetolog Caius Diaconescu:

Există niște terapii injectabile hormonale la pacienții diabetici de tipul 2 care reușesc să slăbească și în greutate. Şi a fost această isterie, ca să-i zic așa, pe plan național, în care pacienți sau paciente ne-diabetice și-au cumpărat acest tratament și acum ce să vezi, pacienții noștri diabetici nu mai au acel produs și chiar săptămâna aceasta am primit un mail de la compania producătoare că nu-l vom mai găsi cel puțin până în toamnă și acum vin la mine pacienți diabetici care au acel produs care le merge bine și mă văd nevoit să le zic ne pare rău, nu-l mai găsim. Aici este problema, cel puțin săptămâna aceasta a trebuit cumva să facem o grămadă de modificări, plus nenumărate telefoane.

E foarte dificil, da, chestia asta, repet, nu este numai în județul nostru, este o problemă națională, e o isterie care a debutat acum la începutul anului și din păcate am ajuns într-o perioadă în care suntem nevoiți să schimbăm medicația pacienților diabetici”.

Deşi acest tratament se eliberează doar pe bază de reţetă, sunt mulţi oameni care au reuşit să îl obţină şi fără. Preţul nu este unul mic, ajunge la peste 1.200 de lei pentru o singură lună iar cei care nu au diabet şi îl administrează după ureche s-ar putea confrunta cu probleme grave de sănătate, atrage atenţia medicul diabetolog Caius Diaconescu.

De același autor

Related Articles