[AUDIO] UCM Reşiţa, un nou început? Primăria Reşiţa vrea să cumpere active al uzinei

Achiziţionare de către Hidroelectrica a două dintre cele mai importante active ale UCM Reşiţa, platforma ABC și parțial platforma Câlnicel va rezolva situaţia economică a uzinei este de părere primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa:

,,UCMR-ul, din punctul meu de vedere, este salvat, acolo activele importante și utile pentru Hidroelectrica, în sensul că UCMR-u a creat 95% din toate turbinele din România. Sunt peste 480 de grupuri hidroenergetice în țară, mentenanța lor se poate face la Reşiţa. Din punctul meu de vedere, am spus-o în repetate rânduri mai multor prim-miniștri, e o chestiune de siguranță națională, siguranță energetică a României este o chestiune de siguranță națională. S-a înțeles acest lucru. Cu acest transfer de aseturi de active sper ca să nu mai auzim de probleme la UCMR, în următorii 20-50 de ani.,, Ioan Popa.

În acest context, Primăria Reşiţa este interesată de achiziţionarea a mai multor active al uzinei scoase recent la vânzare spune Popa:

,,Avem dreptul de preemțiune, vom lua cele două vile, vila Roșie, şi cealaltă vilă de la UCMR. Planul nostru este să facem acolo un muzeu al istoriei industriale a Reșiței. Evident, suntem interesați și de Casa de Cultură, numai că evaluarea făcută de firma din Cluj este prea mare. Am lăsat să meargă cu ea în licitații libere și când considerăm că prețul este unu rezonabil, vom intra și acolo. Mai au în planul de vânzare grădinița din Moroasa, terenul pe care e OCICO de câțiva ani buni și-l avem noi, Primăria Reşiţa în chirie, orice bunuri de care dânșii nu au nevoie, noi ne uităm la ele și încercăm și dacă vreți să le găsim noi utilitate. Toate aceste braun-feelduri, cum le numesc mai nou cei care lucrează în domeniul economic sau terenuri industriale abandonate, sunt de fapt niște resurse foarte importante pentru orice oraș.,, Ioan Popa.

Preţul pentru cele două clădiri nu a fost anunţat încă dar se aşteaptă ca în perioada imediat următoare primăria să fie anunţată de pretenţiile financiare ale uzinei a precizat, Ioan Popa.

De același autor

Related Articles