[AUDIO] Turiştii de week-end invadează Banatul de Munte

munte

Staţiunile Brebu Nou, Crivaia, Gărâna, Semenic şi Văliug din Caraş-Severin aşteaptă iubitorii muntelui la un sfârşit de săptămână relaxant şi reconfortant. Care sunt recomandările întreprinzătorului privat, Ioan Popa, pentru cele două zile libere, sâmbătă şi duminică, aflăm de la acesta:

Turiştii care au ales să se relaxeze pe Muntele Semenic sau în una dintre staţiunile Brebu Nou, Gărâna, Văliug sau Crivaia se vor putea bucura de vreme frumoasă, mult soare şi de plimbări în natură, am aflat de la Ioan Popa – întreprinzător privat din Caraş-Severin.

Pe Semenic sunt acum aproximativ 15 de cm de zăpadă, însă, nu pornim instalaţiile deocamdată. Pentru iubitorii de munte, zilele de sâmbătă şi duminică sunt un moment potrivit să guste din natura Banatului de Munte, să se încarce cu soare şi multă energie pozitivă. Drumurile sunt curate, au fost deschise şi câteva pensiuni, se poate servi un prânz sau o gustare, un vin sau o ţuică fiartă. De-asemenea la poale de Semenic, în staţiunile Crivaia şi Văliug, toate pensiunile şi-au deschis porţile pentru turişti, însă gradul de ocupare este undeva sub 50%. În schimb pentru sărbătorile de iarnă toate locurile în spaţiile de cazare, în toate cele patru staţiuni montane au fost ocupate.”

Potrivit lui Ioan Popa, la Văliug se aşteaptă să scadă temperaturile în termometre, pentru ca să poată fi pornite instalaţiile de zăpadă artificială, iar sărbătorile să fie întâmpinate în straie albe, aşa cum se cuvine.

În plus, pe scena din Poiana Lupului de la Gărâna se desfăşoară astăzi pentru copii, părinţi şi bunici, o nouă ediţie a Galei Pomului de iarnă. Evenimentul debutează de la ora 14.00. (Hardy Cvoica) 

De același autor

Related Articles