[AUDIO] Tot mai multe persoane infectate cu SARS CoV-2 şi la Caransebeş. Creşte numărul internărilor de la o zi la alta

Creşte numărul persoanelor infectate cu SARS CoV-2 care necesită îngrijiri medicale în secţia de infecţioase a Spitalului Municipal din Caransebeş. Zilnic, între 5-10 persoane au nevoie de tratament sub atenta supraveghere a medicilor.

În mare parte pacienţii infectaţi cu Sars CoV-2 prezintă simptomatologie uşoară, însă sunt şi persoane cu forme mai grave de boală din cauza comorbidităţilor pe care le au ne-a declarat directorul medical, Loredana Liuba.

În cadrul Spitalului Municipal din Caransebeş masca sanitară de protecţie a devenit din nou obligatorie atât pentru cadrele medicale cât şi pentru pacienţi. În plus, la intrarea în spital se face din nou triajul epidemiologic pentru ca pacienţii cu simptome de COVI-19 să nu intre în contact cu ceilaţti pacienţi care ajung în urgenţe cu alte afecţiuni.

Pentru a nu mai ajunge în situaţia în care am fost toamne trecută, medicii epidemiologi îndeamnă populaţia să folosească masca de protecţie în interior, în locurile aglomerate şi să să vaccineze cu schema completă. Necesar ar fi şi un screening epidemiologic la intrarea în ţară pentru a întârzia importul noilor tulpini de virus. La aceste măsuri minimale poate fi adăugată şi procurarea din timp a noilor antivirale, care va fi principalul instrument de reducere a mortalităţii în ţările cu o rată mare de vaccinare.

Variantele Omicron determină, forme mai uşoare de boală, dar populaţia este îndemnată să nu uite totuşi că peste 10% dintre decesele Covid din România au fost cauzate de aceste tulpii iar cele multe cazuri puteau fi evitate prin vaccinare.

De același autor

Related Articles