[AUDIO] Sute de persoane beneficiază de ajutoare de încălzire în orașul Bocșa

Aproape 600 de dosare au fost depuse de către locuitorii orașului Bocșa pentru a beneficia de ajutoare pentru încălzire în sezonul rece, majoritatea pentru lemne.

Direcția de Asistență Socială Bocșa anunță că locuitorii orașului pot depune și în această perioadă cereri pentru solicitarea ajutorului de încălzire.

”Pe raza teritorială a orașului Bocșa s-au depus 577 de dosare privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, dintre care 376 de dosare au fost depuse pentru combustibili solizi, lemne, 200 pentru gaz și un singur dosar la energie electrică. Se pot depune dosare și în continuare, până pe 31 martie doar că vor beneficia doar în lunile care au mai rămas. Avem beneficiari care au depus pe 4 luni care vor fi plătiți pe 9 februarie și așteptăm în continuare dosare în lunile februarie și martie.

Dosarele pentru încălzire, combustibil solizi, gaz sau energie se pot depune în fiecare zi de luni până vineri între 9.00-16.30 la sediul Direcției de Asistență Socială din orașul Bocșa. Dosarele pentru încălzire se pot depune în continuare până în data de 31 martie la sediul Direcției de Asistență Socială din Bocșa. Colegii îi ajută de fiecare dată la completare, unde nu se descurcă, pentru că avem foarte mulți beneficiari care nu se descurcă să completeze cererea”, a spus Bogdan Voinovici, directorul Direcției de Asistență Socială Bocșa.

Dosarele pentru obținerea ajutoarelor pentru încălzire din acest sezon se mai pot depune până la finalul lunii martie. Prima condiție pe care persoanele vulnerabile trebuie să o îndeplinească pentru a primi ajutorul este ca venitul net lunar pe fiecare membru al familiei din care face parte să fie mai mic de 1.386 de lei, iar în cazul persoanelor singure, venitul net lunar trebuie să fie maxim 2.053 de lei.

De același autor

Related Articles