[AUDIO] Strategia de dezvoltare economico-socială a municipiului Reşiţa

dezbatere primarieLa Primăria Reşiţa continuă, în această săptămână, campania de dezbatere publică privind strategia de dezvoltare locală a municipiului, pentru perioada 2014-2020. În această dimineaţă au avut loc o serie de ateliere de lucru care vizează strategii de atragere a fondurilor nerambursabile pentru domeniile sănătate şi servicii sociale. De la ora 14.00, la sediul administraţiei locale este programată o dezbatere publică în domeniul culturii. Mâine vor fi consultări în domeniul dezvoltării economice şi turistice, respectiv în domeniul tineretului, educaţiei şi sportului.

În anul 2014 începe o nouă perioadă de programare pentru Instrumentele Structurale ale Uniunii Europene, care reprezintă principala sursă de fonduri nerambursabile pe care o au la dispoziţie comunităţile locale din România. Acest tip de strategie trebuie să demonstreze existenţa unei viziuni strategice a comunităţii, dar şi oportunitatea, prioritatea şi complementaritatea proiectelor de dezvoltare pe care le conţine. Pentru maximizarea şanselor de accesare a fondurilor europene nerambursabile, obiectivele strategice trebuie să fie în linie cu obiectivele declarate ale Uniunii Europene, aşa cum sunt ele stipulate în cadrul Strategiei Europe 2020.

Primarul Mihai Stepanescu vorbeşte despre necesitatea unor astfel de dezbateri:

Şi cetăţenii oraşului îşi pot aduce aportul la stabilirea strategiei de dezvoltare locală a municipiului Reşiţa, pentru perioada 2014-2020, completând un chestionar postat pe pagina de internet a primăriei.

De același autor

Related Articles