[AUDIO] Slujire arhierească la Biserica istorică „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Caransebeș

La sărbătoarea Soborului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a săvârșit Sfânta Liturghie, alături de un sobor de preoți și diaconi, la Biserica-necropolă cu hramul „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Caransebeș, unde își dorm somnul de veci episcopii Caransebeșului, dar și foarte mulți protopopi, preoți, profesori de teologie și personalități care au marcat atât viața bisericească, cât și viața socială a Banatului de Munte.

La Liturghie, au participat credincioși din întreg municipiul, iar răspunsurile liturgice au fost date de Corul „Gheorghe Dobreanu” al Catedralei istorice „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Caransebeș.

Preasfințitul Părinte Lucian i-a pomenit în cadrul Sfintei Liturghii pe toți episcopii Caransebeșului trecuți la Domnul, precum și pe preoții, diaconii ce au slujit în această biserică, dar și pe ctitorii și binefăcătorii sfântului locaș.

PS Lucian

Parohia „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Caransebeș este o parohie dinamică, care derulează mai multe proiecte sociale pentru copii și bătrâni. De asemenea, are o rodnică și strânsă colaborare cu unitățile școlare și preșcolare de pe raza acesteia, precum și unitatea militară din Caransebeș. Biserica parohială a fost ridicată în anii 1770-1780, a fost sfințită la 11 mai 1781 de către episcopul Caransebeșului și Vârșețului Vichentie Popoviciu. (arhidiacon Pavel Canea)

De același autor

Related Articles