consiliul local resita

Marţi, 15 Octombrie

După mai bine de două săptămâni, locatarilor din blocul explodat încă nu le vine să creadă prin ce au trecut. În fiecare zi, la cantina Colegiului Tehnic din Reşiţa, se întâlnesc tăcuţi să ia masa. Cu toate acestea neputinţa din privirea lor spune foarte mult. Este suficient să îi priveşti şi să înţelegi că nu îşi doresc nimic special, doar să îşi recupereze munca de o viaţă.

Oamenii aceştia încă aşteaptă o minune, pe care cetăţenii o pot înfăptui alăturându-se campaniei Radio România Reşiţa „Ajută ca să ajut!”

Luni, 14 Octombrie

Consilierii locali din Reşiţa au aprobat astăzi, în şedinţă extraordinară, lista nominală cu ordinea de prioritate a persoanelor care au fost afectate de explozia din blocul situat pe aleea Vlădeasa. Acestora li se va atribui un spaţiu de locuit. Repartizarea locuinţelor se face în ordinea descrescătoare a punctajului, în limita fondului de locuinţe puse la dispoziţie, spune primarul Mihai Stepanescu:

Criteriile de departajare au ţinut cont de componenţa familiei, numărul de copii, de persoanele cu handicap, de venituri şi de existenţa unei alte proprietăţi imobiliare. Mihai Stepanescu a precizat că la Ministerul Dezvoltării vor fi trimise mâine documentele necesare pentru reparaţiile la cele două blocuri explodate în ultimii doi ani la Reşiţa: