[AUDIO] Şi centrele din Anina, Oraviţa, Moldova Nouă şi Herculane vor putea vaccina tinerii cu serul produs de Moderna

Vaccinare copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 17 ani continuă în Caraş-Severin cu serul produs de compania Moderna. Dacă acum sunt disponibile 4 centre fixe, la Soceni, Slatina Timiş, la Şcoala Gimnazială Mihai Peia din Reşiţa dar şi la sala de sport Valeria Borza din Caransebeş, în scurt timp, procesul de imunizare al tinerilor cu Moderna va fi extins şi la centrele din Anina, Oraviţa, Moldova Nouă şi Herculane, ne-a declarat şeful Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin, Dănilă Miloş.

În judeţul Timiş, vaccinul Moderna se administrează doar în centrele din Buziaş şi Făget iar în Timişoara, la Centrul Bega-Tehnomet. Momentan nu sunt cabinete ale medicilor de familie, unde sa fie administrat vaccinul Moderna.

Vă reamintim că vaccinarea este gratuită și voluntară, iar pentru facilitarea procesului de vaccinare se pot descărca de pe site-ul ROVACCINARE atât chestionarul de triaj, cât și formularul de consimțământ informat prin care își exprimă acordul în acest sens ( https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/). Documentul poate fi semnat de către unul dintre părinți, de tutorele sau reprezentantul legal, iar în centrul de vaccinare, adulții vor prezenta actele de identitate valabile care să ateste calitatea acestora (CI, pașaport, pentru adulți și certificatul de naștere, în cazul celor care nu au împlinit 14 ani).

Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de EMA, cel mai important for decizional, care reunește experți la nivel european. Potrivit EMA, datele care rezultă din studiile clinice arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune ale vaccinului COVID-19/Moderna în cazul copiilor între 12 și 17 ani, iar eficacitatea la aceștia este foarte mare. Totodată, studiile efectuate relevă faptul că în grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați.

CNCAV asigură populația de transparență completă și responsabilitate deplină în comunicarea cu celeritate a tuturor informațiilor de interes, astfel încât procesul de vaccinare să se realizeze într-un mediu favorabil și sigur pentru toate persoanele care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19.

Alege să te vaccinezi!

De același autor

Related Articles