[AUDIO] Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, sărbătoriţi în Parohia Sacu

La sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a fost alături de credincioșii Parohiei Sacu din Protopopiatul Caransebeșului. Părintele Episcop a mers în această comunitate deoarece biserica parohială de aici și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej ierarhul a sfințit Biroul parohial ce a fost construit în ultimii ani în curtea bisericii.

După slujba de sfințire Preasfințitul părinte Lucian a oficiat Sfânta liturghie în biserica parohială, alături de un sobor de preoți și diaconi. Au participat autorități locale, credincioșii parohiei, precum și copii și tineri îmbrăcați în costume populare.

Preasfințitul părinte Lucian – Episcopul Caransebeşului pentru Radio Reşiţa:

PS Lucian

Pentru că părintele paroh Ianăș Ambruș împreună cu bunii săi credincioși au lucrat atât la biserica de zid, cât și la cea spirituală, au primit din partea ierarhului Diploma de excelență „Episcop Emilian Birdaș”.

În cadrul Sfintei Liturghii Preasfințitul Lucian a săvârșit și Taina Hirotoniei întru diacon pentru teologul Milan Ristić, ce va fi hirotonit preot pe seama Parohiei Comorâște din Protopopiatul Moldova Nouă. Parohia este situată în comuna Sacu, în nordul judeţului Caraş-Severin, la limita dintre acesta şi judeţul Timiş. Datorită dezvoltării satului și măririi comunității de credincioși, în 1838 s-a decis înlocuirea bisericii de lemn a satului cu o biserică nouă, mai încăpătoare și cu o rezistență crescută, zidită prin osteneala credincioșilor. Ea a fost finalizată în anul 1839. Vechea biserică de lemn s-a înălţat în anul 1728. (rhid. Pavel Canea)

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles