La București a avut loc ieri, şedinţa de evaluare a activităţii Ministerului Afacerilor Interne pe anul 2020. A fost un bun prilej de bilanț și pentru fostul ministru al internelor, senatorul Ioan Marcel Vela.

Fostul și-a exprimat recunoştinţa faţă de întreg personalul MAI pentru devotamentul şi curajul de care a dat dovadă în perioada pandemiei și a evocat câteva reușite din mandatul său. El nu a uitat să  amintească  nici de reuşitele pe plan de imagine ale ministerului, căruia în 2020 i-a  crescut cota de popularitate de la 35% la peste 70%, un factor esenţial în această  reabilitare fiind şi desecretizarea celebrului dosar „10 august“. Marcel Vela a salutat şi cele două proiecte de succes realizate, anume înfiinţarea Poliţiei pentru Siguranţă Şcolară şi a Poliţiei Animalelor. În cuvântarea sa, fostul ministru a scos în evidenţă faptul că la MAI există o echipă performantă şi că, indiferent de numele celui care conduce acest minister, aici există oameni care, pe lângă faptul că îmbracă haina militară ca uniformă de serviciu, au o vocaţie adevărată pentru această meserie şi care îşi dedică viaţa României şi poporului român.

Senatorul Marcel Vela le-a mulţumit tuturor prefecţilor, inspectorilor-şefi de la nivel judeţean, precum şi tuturor partenerilor instituţionali şi externi, pentru colaborare şi pentru profesionalismul de care au dat dovadă. El a amintit că misiunea nu s-a încheiat şi că responsabilitatea cetăţenilor şi a reprezentanţilor MAI este  la fel de importantă şi în acest an, iar regulile trebuie respectate în  continuare pentru reuşi să controlăm pandemia cu care încă ne confruntăm.

Ședinţa de evaluare a activităţii Ministerului Afacerilor Interne s-a desfăşurat în sistem videoconferinţă şi au participat prim-ministrul României, Florin Vasile Câţu, ministrul de interne, Lucian Nicolae Bode, preşedintele Senatului, Anca Dragu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, alături de alţi reprezentanţi ai Guvernului şi ai Parlamentului României.