[AUDIO] Senatorul Vela și-a făcut bilanțul în calitate de fost ministru al MAI

La București a avut loc ieri, şedinţa de evaluare a activităţii Ministerului Afacerilor Interne pe anul 2020. A fost un bun prilej de bilanț și pentru fostul ministru al internelor, senatorul Ioan Marcel Vela.

Fostul și-a exprimat recunoştinţa faţă de întreg personalul MAI pentru devotamentul şi curajul de care a dat dovadă în perioada pandemiei și a evocat câteva reușite din mandatul său. El nu a uitat să  amintească  nici de reuşitele pe plan de imagine ale ministerului, căruia în 2020 i-a  crescut cota de popularitate de la 35% la peste 70%, un factor esenţial în această  reabilitare fiind şi desecretizarea celebrului dosar „10 august“. Marcel Vela a salutat şi cele două proiecte de succes realizate, anume înfiinţarea Poliţiei pentru Siguranţă Şcolară şi a Poliţiei Animalelor. În cuvântarea sa, fostul ministru a scos în evidenţă faptul că la MAI există o echipă performantă şi că, indiferent de numele celui care conduce acest minister, aici există oameni care, pe lângă faptul că îmbracă haina militară ca uniformă de serviciu, au o vocaţie adevărată pentru această meserie şi care îşi dedică viaţa României şi poporului român.

Senatorul Marcel Vela le-a mulţumit tuturor prefecţilor, inspectorilor-şefi de la nivel judeţean, precum şi tuturor partenerilor instituţionali şi externi, pentru colaborare şi pentru profesionalismul de care au dat dovadă. El a amintit că misiunea nu s-a încheiat şi că responsabilitatea cetăţenilor şi a reprezentanţilor MAI este  la fel de importantă şi în acest an, iar regulile trebuie respectate în  continuare pentru reuşi să controlăm pandemia cu care încă ne confruntăm.

Ședinţa de evaluare a activităţii Ministerului Afacerilor Interne s-a desfăşurat în sistem videoconferinţă şi au participat prim-ministrul României, Florin Vasile Câţu, ministrul de interne, Lucian Nicolae Bode, preşedintele Senatului, Anca Dragu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, alături de alţi reprezentanţi ai Guvernului şi ai Parlamentului României.

De același autor

Related Articles