[AUDIO] Ședință extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin au participat astăzi la o videoconferință cu ministrul secretar de stat, Raed Arafat în contextul unui val de caniculă care urmează să ajungă și în țara noastră. Autoritățile județene au stabilit un plan de măsuri pentru ca populația să nu aibă de suferit. Planul aprobat prevede realizarea acțiunilor pentru prevenirea, atenuarea și limitarea efectelor negative ale caniculei și potențialelor stări de urgență care se pot produce în perioada sezonului estival 2022, precum și menținerea unui climat de normalitate.

Temperaturile ridicate constituie factori de risc pentru desfăşurarea normală a activităţilor economice şi sociale, iar persistenţa acestora pe o perioadă mare de timp poate influenţa negativ starea de sănatate a populaţiei, îndeosebi a celei din grupele de risc major.

Sebastian Dragomir a aflat amănunte de la șeful Direcției de Sănătate Publică, Dan Miloș:

Planul de măsuri integral, care conține prezentarea detaliată a atribuțiilor ce revin instituțiilor implicate, precum și recomandările adresate populației pentru a fi în siguranță pe perioada caniculei, poate fi consultat accesând acest link: https://cs.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/. 

De același autor

Related Articles