La Consiliul Judeţean Caraș-Severin s-a consumat astăzi cea mai tensionată şedinţă din acest mandat al legislativului. S-au spus vorbe grele, s-au făcut acuzaţii şi au fost chiar proferate jigniri.

Aleşii judeţeni au căzut cu greu de acord asupra sumelor ce vor fi repartizate Primăriilor pentru a fi folosite în susținerea programelor de dezvoltare locală, a celor de infrastructură şi pentru cofinanţarea proiectelor europene. De fapt, proiectul de hotărâre a fost votat doar de consilierii liberali, majoritari în Forul judeţean. Preşedintele Romeo Dunca spune că împărţirea celor 27 de milioane de lei s-a făcut în funcţie de numărul de proiecte derulate de fiecare UAT. El a ţinut să precizeze că banii sunt insuficienţi şi fiecare trebuie să-i gestioneze corespunzător.

„Evident că nu poți să îi mulțumești pe toți, banii sunt foarte puțini. Ce să facem? Sunt convins că mulți primari sunt nemulțumiți. Dacă mâine schimbăm ceva vor fi alți primari nemulțumiți, niciodată nu vor fi toți mulțumiți. Dar ce pot să vă asigur acum este că toată lumea a primit din această sărăcie și cu siguranță toți au primit mai puțin decât este nevoie”.

Pe de altă parte, opoziţia acuză că sumele au fost acordate discreţionar. Consilierul PSD Gabriela Stuparu a luat cuvântul de mai multe ori în cadrul şedinţei şi a menţionat că nu este de acord cu proiectul de hotărâre, care nu seamănă deloc cu cel propus în şedinţa de săptămâna trecută.

„Din punctul meu de vedere nu rezultă niciun fel de criteriu obiectiv și legal și mai ales nu există o justificare documentată de re-repartizare a acestor sume. Sunt în mod evident niște repartizări pe criterii politice”.

Romeo Dunca a declarat, după şedinţa extraordinară de astăzi, că tot scandalul din interiorul Forului este unul gratuit.

În cadrul şedinţei de plen, Romeo Dunca a prezentat consilierilor o serie de plângeri penale îndreptate către angajaţi sau foşti angajaţi ai Consiliului Judeţean, acuzaţi de furt sau delapidare.