[AUDIO] Secretarul municipiului Reşiţa, Lucian Bucur, acuzat de conflict de interese

Secretarul municipiului Reşiţa este acuzat de conflict de interese. Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, Lucian Bucur a avizat o serie de dispoziţii ale primarului Ioan Popa prin care i-au fost atribuite funcţii sau calităţi pentru care a obţinut venituri.

Lucian Bucur a declarat pentru Radio Reşiţa, că în perioada 2019-2020 a făcut parte din mai multe comisii de angajare, dar şi din echipe de implementare a unor proiecte europene, cu fonduri nerambursabile, însă numirea a fost făcută de primarul Ioan Popa. El consideră că nu a făcut nimic ilegal.

E o sesizare din 2018 făcută cel mai probabil de vreun coleg binevoitor. E vorba de 11 dispoziții prin care am fost nominalizat în comisiile de concurs, dar nu eu fac numirile. Procedura de nominalizare a comisiilor de concurs se face de către compartimentul de resort în baza unui referat, care se înaintează domnului primar spre aprobare şi ulterior spre verificare la Direcția juridică și după aceea spre contrasemnare de legalitate la secretar. […] Mai este o dispoziție în care la fel, legiuitorul a a dat prerogativă ordonatorului de credit, în speță primarului, să facă desemnarea membrilor echipelor de implementare a proiectelor europene, fonduri nerambursabile. Aceeași procedură este și aici.”

Secretarul municipiului Reşiţa, Lucian Bucur a mai spus că parte din veniturile încasate au fost imputate şi restituite parţial în urma unei decizii a Curţii de Conturi, care a constatat că a depăşit indemnizaţia viceprimarului, lucru interzis de lege. Deci, practic, nu există prejudiciu.

Curtea de Conturi a considerat că acele venituri sunt venituri salariale și nu sunt sporuri din alte surse, și mi le-a imputat că am depășit indemnizația viceprimarului. Banii au fost reținuți din fiecare salariu până la sfârșitul anului 2022, când s-a dat legea admistiei funcționarilor pe întreg teritoriul României și s-a exonerat toată lumea de plata acelor sume.”

Lucian Bucur a precizat că a făcut un punct de vedere către ANI, anexându-le, ca și probatoriu, vreo 30-40 de dispoziții din țară, unde președinți de Consiliu Județean şi primari sunt nominalizați manageri în proiecte sau în echipele de implementare.

De același autor

Related Articles