[AUDIO] Se anunţă o nouă seară incendiară la Gărâna. Renumita trupă Soft Machine pe scena din Poiana Lupului

Atmosferă incendiară şi în a 3-a zi a Festivalului Internaţional de Jazz de la Gărâna. Nici măcar ploaia mocănească nu a reuşit să-i împiedice pe iubitorii de jazz, din contră ieri a fost şi mai multă lume, ne-au confirmat organizatorii.

Şi de această dată artiştii renumiţi în plan mondial din Franţa, Germania şi Suedia au reuşit să ridice publicul în picioare care a aplaudat frenetic, cerând bis, aşa cum s-a întâmplat după prestaţia tânărului saxofonist Emile Parisien, cel care de la acordurile calde şi romantice a ajuns în final la un jazz energic şi expansiv.

Ultima zi de festival a început la ora 11:00 cu 2 concerte românești de neratat la Văliug – Nicolas Simion Trio și Cătălin Milea Sonoterra Ensemble, iar VanDerCris încheie Romanian Jazz Meeting, pe scena principală.

Celebrarea a 25 de ani de jazz la Gărâna va continua în această seară de la ora 18.00 cu 4 concerte de excepție pe Scena Principală: legendara trupă Soft Machine (55 Years Tour), show-ul Liv Warfield Band, concertele rebelilor muzicieni de la ADHD (Islanda) și Ciśnienie (Polonia). Pe scena mare va concerta şi VanDerCris din România. Sarea şi piperul de la această ediţie de Jazz va fi însă concertul celebrei trupe britanice Soft Machine pentru prima dată în ţara noastră. Acesta este considerat ca fiind evenimentul anului în România de către fani iar Liv Warfield Band (S.U.A.) va încheia acest festival.

Liv Warfield este o super voce care va aduce în Poiana Lupului o combinație alternative rhythm & blues soul și un pic de rock’n’roll, după cum spune chiar ea. Cariera muzicală a lui Warfield a început în 2009, după ce a fost selectată de Prince în trupa sa, New Power Generation.

Trupa britanică Soft Machine, aflată în turneul aniversar de 55 de ani de la înființare, este singura formație care a găsit, în jumătate de secol de existență, resurse noi, inovative, încadrându-se în aceeași zonă a jazzului. Componența actuală a grupului este John Etheridge – chitară (din 1975), Theo Travis – saxofon tenor, flaut, keyboards (din 2006), Fred Thelonious Baker – bass (din 2021) și John Marshall – baterie (din 1972).

Kitul de festival, informațiile despre modalitățile de a ajunge la Gărâna și posibilitățile de cazare, traseele de drumeții și mountain biking le puteți găsi pe www.garana-jazz.ro.

Cele mai citite

Related Articles