[AUDIO] „Schimbarea la Faţă a Mântuitorului” prăznuită la Catedrala din Govândari – Reşiţa

La praznicul „Schimbării la Faţă” a Mântuitorului Iisus Hristos, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului a fost alături de preoţii şi credincioşii din oraşul reşedinţă de judeţ. Ierarhul a slujit Sfânta Liturghie la biserica din Reşiţa ce are ca hram praznicul de astăzi. Părintele Episcop s-a rugat împreună cu preoţii şi credincioşii parohiei reşiţene, dar şi din alte parohii ale municipiului de pe Bârzava. Au participat şi autorităţi locale, precum şi mulţi copii şi tineri.
Fiind perioada postului Adormirii Maicii Domnului, foarte mulţi s-au împărtăşit cu Sfintele Taine.
Pentru misiunea ce o desfăşoară, părintele paroh a primit din partea Preasfinţitului Lucian o diplomă de recunoştinţă, iar ceilalţi doi preoţi slujitori au fost hirotesiţi iconom, respectiv iconom-stavrofor. Părintele Sorin Buşoi a fost hirotesit iconom, iar părintele Cosmin Brebu iconom-stavrofor.

Preasfinţitul Lucian, episcopul Caransebeşului


Catedrala din Govândari, aşa cum îi spun reşiţenii, este concepută după modelul bisericii Caşin din Bucureşti. Sfântul locaş este construit în stil neobizantin (plan în cruce greacă cu trei abside de mari dimensiuni). Biserica are cinci turle din care turla principală este ridicată deasupra naosului, în punctul cel mai înalt fiind pictat Pantocratorul. În anul 2014 biserica s-a înzestrat cu un frumos iconostas şi mobilier sculptat din lemn de stejar. Tot în 2014 s-a pictat Sfântul Altar şi iconostasul de către Rita Aldea şi fiul ei Dan Vulcan.

Sursa foto: anunturiresita.blogspot.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles