[AUDIO] Sanatoriul Marila va fi transformat într-un punct medical de referinţă în România?

Sanatoriul Marila, aflat de ani buni într-o stare avansată de degradare va fi transformat într-un punct medical de referinţă în România. Au trecut 11 ani de la ultima investiţie guvernamentală prin care au fost schimbate ţevile şi igienizate cele trei etaje funcţionale. Recent însă a fost semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic.

După demersurile făcute de Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Compania Natională de Investiţii a demarat modernizarea, extinderea şi dotarea secţiei exterioare marila a Spitalului Orăşenesc din Oraviţa. Primul pas este încheierea contractului de prestări servicii cu firma care a câstigat licitatia. Investiţia este extrem de importantă şi va fi un punct de referinţă in domeniul medical din Romania susţine preşedintele forului judeţean, Romeo Dunca:

Toate cele 6 etaje vor fi complet renovate iar unitatea medicală va fi dotată cu aparatura de ultima generaţie pentru bolavii care suferă de boli pneumologice. După reabilitare, Spitalul Marila va fi o oază de sănătate, într-o zonă superbă din Banatul de Munte, este de părere şi senatorul PNL-Ion Marcel Vela.

Etaj 1 – secția pneumoftiziologie – 80 paturi

Etaj 2- secția pneumoftiziologie – 100 de paturi

Etaj 3 – secție cronici – 100 paturi

Etaj 4 – recuperare post covid 100 paturi

Etaj 5- Pneumologie pediatrică – 100 paturi

Etaj 6 – spațiu de relaxare

Inclusiv toate dotările pentru buna funcționare! În urma licitației a fost încheiat contractul de prestări servicii cu EXPERT PROJECT TEAM DESIGN SRL, data de finalizare a serviciilor de proiectare SF fiind 6 Septembrie 2022.

De același autor

Related Articles