[AUDIO] Salvamontiștii de pe Muntele Mic stau în chirie

Formația Salvamont de pe Muntele Mic este afectată de lipsa unui spațiu adecvat. În această stațiune și în munții învecinați, au loc cele mai multe accidente, atât în sezonul de ski, cât și în celelalte anotimpuri, iar condițiile de lucru sunt improprii.

Containerul folosit de salvamontiști de aproximativ 6 sezoane, stă tot anul pe platoul muntelui, iar angajații serviciului locuiesc cu chirie, la o persoană particulară. Consiliul Județean plătește de mai mulți ani această chirie, care nu este mică deloc, după cum spune președintele CJ, Romeo Dunca. Acesta recunoaște că a făcut mai multe demersuri pentru construcția unui sediu al salvatorilor montani, dar fără succes.

„Din păcate, a trecut mai mult de un an de când insist sub diverse forme la Primăria Turnu Ruieni pentru a rezolva locația Salvamont de pe Muntele Mic. Este timpul pentru o schimbare și nu trebuie ratată. Din păcate, urgența acestei nevoi nu este înțeleasă de către domnul primar. Există dorință, există putință, dar înțelegerea găsită la primărie și la consiliul local este insuficientă”.

În opinia lui Romeo Dunca, Punctul Salvamont de pe Muntele Mic trebuie să aibă cabinet pentru prim ajutor, garaj pentru vehiculele din dotare și camere de locuit, să fie în apropierea căii de acces și aproape de un loc unde poate ateriza în siguranță și fără să deranjeze, un elicopter medical. Suma necesară pentru realizarea acestei investiții este de aproximativ un milion de lei.

De același autor

Related Articles