Mircea Dusa cu militari

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a participat astăzi la Arad la manifestări organizate cu prilejul Zilei Armatei Române. Astfel, la unitatea militară din Cetatea Aradului, a avut loc ceremonia de decorare a Drapelului de Luptă al Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” cu Ordinul naţional „Virtutea Militară în grad de Cavaler cu însemn de pace”. De asemnea, patru ofiţeri şi subofiţeri au fost înaintaţi în gradul următor la excepţional pentru merite deosebite în teatrele de operaţiuni din Afganistan. Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat, cu această ocazie, că în recenta vizită la Pentagon a primt cu deosebită satisfacţie aprecierile partenerilor americani:

Contingentul aflat în misiune în Afganistan din noembrie 2012 a fost alcătuit din 23 de ofiţeri ai Grupului de Comandă Românesc „Zabul” şi din peste 500 de militari care fac parte din Batalionul 1 Manevră „Golden Lions”. Componenţa „Golden Lions” a fost formată din militari ai Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”.

Timp de şase luni, militarii Grupului Românesc de Comandă Zabul şi ai Batalionului 1 Manevră „Golden Lions” au participat la peste 1.500 de misiuni specifice în aria de responsabilitate din Provincia Zabul, Afganistan, menite să asigure climatul de securitate oportun creării condiţiilor necesare pentru preluarea responsabilităţilor în aria de operaţii de către Forţele de Securitate Afgane şi reprezentanţii guvernului afgan.